Blog

AANGEZICHT

13 november 2018

Na acht jaar aangezichtspijn ben ik vorige week daarvoor geopereerd aan mijn hoofd. Operatie is goed verlopen. Wat hoop ik dat ik nu voluit kan zingen zonder gebruik van allerlei ‘drugs’!

KIEK

18 oktober 2018

Soms is het tijd om als band opnieuw op de foto (zie Foto’s) te gaan. Een wijziging van de samenstelling is daarvoor een goed moment. Sinds enige maanden maakt Julia de Knegt deel uit van Erin go bragh. Ze bespeelt de draailier en voegt zo een nieuw element aan het geluid van de band toe. Dit komt ook mooi tot zijn recht als ze samen met haar man Alfred de Knegt, die doedelzak speelt, instrumentale nummers vertolkt. Welkom Julia!

De maat slaan

29 juli 2018

Bij optredens betrek ik graag het publiek. Op een keer zag ik een meisje met het syndroom van Down tussen de toeschouwers. Ik liep naar haar toe met de bodhran (Ierse/Schotse trom) en vroeg of ze mee wilde doen. Mijn ervaring met deze mensen is dat ze een groot gevoel voor ritme hebben.  Maar deze jongedame bleek de uitzondering op de regel. Het was nog best een hele opgave om als band het goede ritme te bewaren. Het gastoptreden bleef bij één nummer waarvoor ze overigens van het publiek en van ons een luid applaus kreeg.

De Turfsteker

20 juli 2018

Het zal zo’n vijftien jaar geleden zijn dat ik in het Ierse restaurant De Turfsteker in Westerbork heb gegeten.

Op die zaterdag zie ik voor het eerst de toen nog niet zo bekende groep Rapalje. Ze zijn met z’n tweeën en bezorgen mij een prachtige avond. Daar moet mijn verlangen om op te treden met Ierse en Schotse muziek zijn ontstaan.

In 2017 speel ik in bakkerscafé ‘De Loods’ in Coevorden. Daar vraagt een mevrouw  of ik zin heb om in de Turfsteker te spelen. Nou, graag!  Ze belooft het te regelen en twee weken later zijn we geboekt.

Eind april 2018 is het zover.  Het publiek is erg enthousiast. Een onvergetelijke ervaring, een gerealiseerde droom.