Jan Wessels

Een passie van mij is het zingen van Ierse en Schotse volksliedjes.

Als solist ben ik straatzanger en ik treed op bij mensen thuis. Mensen vieren een jubileum, willen een gezellige middag of avond met de diversiteit aan Ierse en Schotse volksliedjes.

Ik maak deel uit van de Ierse band Erin go bragh. Soms nodigt een plaatselijke middenstand ons uit het winkelend publiek te vermaken. Een andere keer is het een restauranthouder die tijdens het eten zijn of haar gasten een plezier wil doen met live muziek. Ook tref je ons aan op festivals. We treden vooral op in de vier noordelijke provincies.

Met Loek Boer verzorg ik onder de titel ‘In an Irish inn’ een programma voor kleine locaties: een ruime huiskamer, een gezellig cafe of een tuin. ‘In an Irish inn’ betekent genieten met familie, vrienden en gasten. Loek vertelt een aantal Ierse verhalen. Ik zing vooraf en na afloop van een verhaal Ierse liederen zoals die al eeuwen worden gehoord in Ierse pubs.  Het zijn liedjes over vrijheidsstrijders, liedjes over liefde, geluk en ongeluk, verlangen. Ik begeleid mezelf op gitaar en bodran.

Meer weten? Bel me op 06 2709 2831 of stuur een mail naar info@janwessels.eu