Video’s

Een graag gezongen lied over iemand die een legerkapitein berooft en denkt van dat geld te kunnen genieten. Helaas heeft zijn vriendin daar andere gedachten over en de rover belandt in de gevangenis.

Wanneer we als band optreden in kilts krijgen we vaak – meestal van vrouwen – de vraag wat we onder die kilts dragen. Voor al die mensen zingen we ‘The drunk Scotsman’ om zo hun vraag van een afdoend antwoord te voorzien.

Dit nummer zou je een ‘poëtische aanklacht’ kunnen noemen; een protestlied dat ietwat bitter vertelt over het niet vrij kunnen zijn van mensen.

Ooit geschreven door de Schotse groep ‘The Corries’ is dit lied zo’n beetje het volkslied van Schotland geworden. Je krijgt kippenvel als je dit lied hoort zingen door supporters van de Schotse nationale rugbyploeg.

Als band spelen we een instrumentale uitvoering van dit overbekende Schotse lied. Het zet gelijk de toon aan het begin van een optreden.

In de Turfsteker is door Henk Vaessen uit Zweeloo deze opname gemaakt. Het is april 2018.

Ook deze opname is gemaakt door Henk Vaessen in de Turfsteker in 2018

Een wat vreemde eend in de Iers/Schotse bijt: dit nummer schreef ik voor mijn vrouw na het overlijden van haar vader. De melodie is van een oud lied uit de passietijd.

Even een ander instrument proberen..

En nog één…

U hoort het: dit kan ik beter overlaten aan de vaklui…

Over een oude visser en zijn hemel

Een protestsong, een genre waarvan ik hou